Product Owner als ambacht

Product Owner Base is gestart door Daan van Tongeren en Jeroen Broersma in 2017. Wij hebben het platform gestart vanuit de visie dat product owners steeds belangrijker worden in de digitaliserings-slag die bedrijven maken.

Visie: Een bijdrage leveren aan PO'ers om succesvolle producten te maken die aansluiten in de markt.

Het platform

Product Owner Base is een platform die PO’ers in Nederland bij elkaar brengt.

Wij doen dit door bedrijfsbezoeken, maar we gaan ook (betaalde) bedrijfsprogramma’s samenstellen waarbij 20 POer’s uit verschillende bedrijven uit de een regio bij elkaar komen om;

  • Kennis van experts op te doen (hogeschool of PO expert’s uit andere bedrijven)

  • Dreamteam feedback krijgen op hun product ontwikkeling van andere PO’ers
  • 1 op 1 buddies en intervisies. Wie ben jij als PO’er en waar loop je tegenaan?

Product Owner is een ambacht waarbij de PO’er veel verschillende disciplines eigen moet maken om betere producten in de markt te zetten. Voor de huidige PO’er is er weinig op de markt om hem of haar verder te helpen; Product Owner Base wil de hub zijn voor inspiratie, kennis en collega’s te vinden.

Inmiddels zijn er zo’n 300 PO’ers aangesloten.

Daan van Tongeren

Ik ben inmiddels 10 jaar interim Product Owner. Ik heb een aantal jaar mijn eigen startup bedrijf gehad in Utrecht: WorkVoices.

Product ontwikkeling in innovatie trajecten hebben mijn voorkeur. Ik ben gespecialiseerd in de bank-en verzekeringsbranche en ontwikkel producten met behulp van BlockChain. Mijn visie is dat elk bedrijf eenvoudig zijn tokenized economy moet kunnen opzetten.

 

 

Jeroen Broersma

Ik ben business developer en help bedrijven om succesvol platformen neer te zetten en helpen om het sales kanaal op te zetten. Ik heb een aantal jaar mij eigen startup gehad: Nexso.nl.

Business development in een innovatieve omgeving, daar ligt mijn passie. Tegenwoordig ben ik werkzaam voor Madaster waarmee we circulaire economie in de bouw- en infrastructuur sector aanjagen. Het doel van Madaster is afval te elimineren door materialen een identiteit te geven. Het Madaster platform fungeert als een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het Madaster platform registreert, ordent, bewaart en ontsluit data met veel aandacht voor veiligheid, privacy en continuïteit.